نوشته شده توسط : drmohandes

اکوستیک نورینوما- که نام صحیحتر ان شوانوم دهلیزی (شوانامای وستیبولار) است- یک تومور خوش خیم غیرسرطانی است. این تومور رشد آهسته ای دارد و روی عصب تعادلی که از گوش داخلی تا مغز شما کشیده شده است، ایجاد میشود.

این رشته های عصبی رابطه مستقیمی با تعادل و قدرت شنوایی شما دارند. از این رو، درصورتی که این رشته ها تحت فشار قرار بگیرند، تضعیف حس شنوایی، وزوز کردن گوش و عدم تعادل برای شما به وجود خواهد آمد.

این بیماری در سلول های شوان ایجاد می شود و با رشد تومور الیاف عصبی تحت فشار قرار می گیرند. در موارد نادر نیز سرعت رشد آن سریع خواهد بود که در این شرایط، تومور تا اندازه ای بزرگ میشود که مغز را تحت فشار قرار دهد و اعمال حیاتی آن را مختل نماید.

شما عزیزان میتوانید برای برطرف کردن این مشکل با دکتر کوهی، متخصص گوش حلق و بینی تماس گرفته و از درمان های موثر آن مطلع گردید.

نشانه های این بیماری

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

علت ایجاد اکوستیک نورینوما چیست؟

درمان اکوستیک نورینوما چگونه است؟

نشانه های این بیماری

2.jpg

رشد اکوستیک نورینوما عموما نامحسوس است و علائم و نشانه های آن ممکن است تا سال ها نمایان نگردد. با این حال، اغلب کم شدن شنوایی و مختل شدن تعادل فرد، از نشانه های رشد این تومور خواهد بود. دیگر مسائلی چون فشار روی اعصاب کناری کنترل کننده حرکات و حس صورت، عروق خونی یا ساختارهای مغزی که نزدیک به این تومور قرار دارند، از جمله موارد شایع گزارش شده میباشند. البته لازم به ذکر است با رشد تومور، علائم و نشانه های شدیدتر و قابل توجهی نیز نمایان میگردند که ممکن است فرد به فرد متفاوت باشد.

با این حال، نشانه ها و علائم رایج این بیماری عبارتند از:

·       از دست دادن شنوایی که عموما روندی آهسته دارد (روند تضعیف این حس در درصد کمی از بیماران نیز به صورت ناگهانی است) و بعضا تنها در یک گوش رخ میدهد یا یک گوش بیشتر از دیگری درگیر آن میشود.

·       وزوز کردن گوش درگیر شده

·       از دست دادن تعادل

·       سرگیجه

·       بی حسی در صورت؛ البته در موارد بسیار نادر، این بی حسی در برخی از بیماران به گونه ای پیش میرود که دیگر قادر به حرکت این عضلات نخواهند بود.

همانطور که عنوان شد، اکوستیک نورینوما یک تومور خوش خیم است؛ اما این تومور در تعداد اندکی از بیماران به قدری بزرگ میشود که با تحت فشار قرار دادن ساقه مغز، زندگی فرد را در تهدید بسیار جدی قرار میدهد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

3.jpg

پیشگیری بهتر از درمان است. از این رو، به محض مشاهده هر گونه اختلال در تعادل، تضعیف حس شنوایی در یک گوش یا وزوز کردن آن، سریعا به پزشک مراجعه نمایید. تشخیص زودهنگام از رشد بیش از اندازه این تومور جلوگیری میکند. رشدی که ممکن است عواقب خطرناکی را برای شما به همراه داشته باشد و زندگی شما را تحت الشعاع قرار دهد.

علت ایجاد اکوستیک نورینوما چیست؟

4.jpgیافته ها نشان داده که علت این بیماری، سوءعملکرد ژن در کروموزوم 22 باشد. در حالت عادی، این ژن با تولید یک نوع پروتئین، عاملی در سرکوب تومورها است که رشد سلول های شوانی که اعصاب را میپوشانند نیز کنترل میکند.

با این حال، علم امروز هنوز نمیتواند علت سوءعملکرد این ژن را مشخص نماید. به همین علت، علت واضح و مشخصی برای بروز اکوستیک نورینوما در افراد یافت نشده است.

البته باید بدانید که نوروفیبروماتوز نوع 2، یکی از اختلال های نادر است که به دلیل وجود آن، تومورهایی روی اعصاب تعادلی که در دو طرف سر شما قرار گرفته اند، ایجاد میشود. این ژن ناسالم نیز به دلیل وراثت این اختلال منتقل میگردد.

درمان اکوستیک نورینوما چگونه است؟

دو درمان استاندارد برای مهار این بیماری به کار گفته میشود؛ پرتودرمانی که تا 90 درصد از رشد تومور در بدن بیمار جلوگیری میکند (بخصوص در تومورهای کوچک) و دیگری، جراحی که طی آن این ضایعه از بدن بیمار برداشته میشود. انتخاب بین این دو حالت، کاملا وابسته به شرایط بیمار، سطح درگیری بدن با تومور و صلاحدید پزشک است. برای مثال، محل قرارگیری تومور، اندازه آن و علائمی که بیمار از خود نشان میدهد در حین انتخاب روش درمان کاملا موثر خواهد بود.

با این حال، در ابتدا تومور مورد بررسی قرار میگیرد. درصورتی که هنوز کوچک است، میتوان از درمان های ساده استفاده کرد؛ اما اگر رشد بی رویه تومور آغاز شد و مغز بیمار تحت فشار قرار گرفت، درمان های عنوان شده در بالا به وی پیشنهاد خواهد شد.

برخی از بیماران با این رویه مخالفند و ترجیحشان، جراحی در همان ابتدای تشخیص اکوستیک نورینوما است. برخی دیگر نیز ممکن است تا زمانی که خطرات جدی وخطرناکی تهدیدشان نکرده، تصمیم به جراحی نگیرند. اگر شما نیز متاسفانه با این عارضه درگیر هستید و نمیدانید کدام یک از درمان های پیشنهاد شده برای شما بهتر است، حتما با دکتر کوهی، فوق تخصص گوش و جراحی قاعده جمجمه در خ ولیعصر، روبروی بیمارستان دی ساختمان پزشکان دی تماس حاصل فرمائید تا علاوه بر اینکه با عواقب و تاثیرات هر نوع درمان آشنا شوید، بهترین و مناسب ترین را در بین این دو انتخاب نمایید.

منبع:

mayoclinic

 

 



:: بازدید از این مطلب : 400
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : drmohandes

 سرطان سینه و درد کتف

 

 

سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین بانوان کشورمان است. با این حال به لطف پیشرفت های علم پزشکی و ارتقاء روش های درمانی بسیاری از افراد از این سرطان جان سالم به در می برند. درد کتف در افراد تحت درمان سرطان سینه یکی از علائم رایج است که نباید نادیده گرفته شود. تشخیص به موقع و انجام راهکارهای درمانی مؤثر می تواند تا حد زیادی از بروز عوارض جدی در بلند مدت پیشگیری کند.

بسیاری از افرادی که تحت شیمی درمانی یا جراحی برای درمان سرطان سینه قرار گرفته اند ، با درد در قسمت شانه و کتف خود به خصوص در زمان کشیدن دست ها به پشت سر مواجه شده اند. مشکل از کجاست؟

مشکلات و دردهای ناحیه کتف پس از درمان سرطان سینه  بسیار شایع هستند. حدود هفتاد درصد از بیماران سرطان سینه ممکن است با این مشکل مواجه شوند و توانایی آن ها در حرکت دادن شانه و دست هایشان محدود شود. دو علت اصلی برای درد شانه در بیماران سرطان سینه وجود دارد که عبارتند از:

-         التهاب مفاصل : کسانی که تحت عمل های جراحی ماستکتومی یا لامپکتومی سینه و سایر درمان ها مانند پرتو درمانی قرار می گیرند دچار التهاب ماهیچه ها و مفاصل ناحیه کتف و زیر بغل می شوند. التهاب عضلات به خصوص در هفته های اول پس از جراحی سبب ایجاد درد در مفاصل و ماهیچه های ناحیه کتف می شود.  

-         کتف یخ زده (Frozen Shoulder) : حرکت ندادن دست ها و کتف و بی تحرکی برای طی دوران نقاهت پس از جراحی سرطان سینه می تواند سبب ضعیف شدن ماهیچه های کتف و خشکی آن ها و در نتیجه احساس درد شود.

برای رفع مشکل درد کتف در بیماران سرطان سینه چه می توان کرد؟

 

درد کتف در بیماران کاملاً قابل درمان است و در بسیاری از موارد با استفاده از داروهای مسکن ضد التهاب و مراجعه به فیزیوتراپی برطرف می شود. پیش از اقدامات درمانی، متخصص فیزیوتراپی ممکن است برای بررسی دقیق ماهیچه ها و مفاصل ناحیه دست و شانه ، از شما بخواهد آزمایش سی تی اسکن یا ام آر آی انجام دهید. به محض اینکه تشخیص توسط فیزیوتراپیست قطعی شد، حرکات اصلاحی به منظور بازگرداندن ماهیچه ها و تاندون های شانه به حالت اولیه آغاز می شود. پیشنهاد ما این است که با مشورت با جراح پستان خود ، به فیزیوتراپیستی مراجعه کنید که تجربه کار با بیماران سرطان پستان را داشته باشد.

در صورتی که مشکل درد شانه با مراجعه به فیزیوتراپیست برطرف نشد، پزشکان معمولاً از تزریق کورتون برای کاهش التهاب مفاصل استفاده می کنند. به یاد داشته باشید انتخاب یک تیم درمانی مناسب می تواند تا حد زیادی از عوارض مختلف درمان سرطان پستان مانند درد شانه کم کند.  دکتر موسی زاده با سال ها تجربه در انجام انواع جراحی های سرطان پستان آماده ارائه هرگونه مشاوره به شما در خصوص روش های درمان سرطان سینه و عوارض هر یک می باشند.

 بهترین متخصص سرطان پستان

دکتر  فرهاد موسی زاده ، یکی از بهترین متخصص سرطان پستان می باشند. ایشان فارغ التحصیل جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1384 و دارای مدرک فلوشیپ تخصصی از دانشگاه تورنتو کانادا هستند. در طول مدت پانزده سال فعالیت تخصصی در زمینه جراحی های داخلی، جراحی زیبایی پستان و جراحی سرطان پستان، دکتر موسی زاده با موارد متعددی از بیماران مختلف روبرو شده اند و تجارب بسیار ارزشمندی کسب کرده اند.  برای دریافت مشاوره و  آگاهی از روش های نوین درمان سرطان پستان می توانید به صفحه اینستاگرام دکتر موسی زاده مراجعه کنید و یا با مطب ایشان تماس بگیرید.

 

 منبع

https://www.rickysinghmd.com/breast-cancer-awareness-shoulder-pain/

 



:: بازدید از این مطلب : 475
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 اسفند 1399 | نظرات ()